Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, enginarlı, içi, tarifi

Enginarlı Börek İçi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Börek İçi Tarifi



Enginarlı börek içi tarifi

Enginarın kabuklarını, yapraklarını ve içini iyice yıkayıp limon kabuğu ve tuz ile oğunuz Sonra ateşe koyarak ilik gibi olana dek pişiriniz El ile ezip, içinde ezilmeyen maddeler varsa çıkarınız Enginarın üçte biri kadar kaz vb leri ciğerini kıyıp havanda dövünüz Eğer döverken içinde dövülmeyen maddeler varsa bunları dışarı çıkarın Enginar ile karıştırın ve tekrar döve döve macun haline getiriniz Bir miktar yağlı ve koyu tavuk ya da etsuyu, tuz, biber ile tavada bir miktar çevirdikten sonra indirip arzu ettiğiniz baharat ile karıştırarak içi hazır hale sokun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.