![]() |
Tavuklu Anemon Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Anemon Böreği TarifiTavuklu Anemon Böreği Tarifi 2 adet hazır yufka 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su İçi için; 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti 3 yemek kaşığı zeytinyaği 2 adet beyaz lahana yaprağı 1 adet orta boy havuç 1 adet küçük boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için; 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı susam Lahana yapraklan incecik doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağı, ince kıyılmış lahana, rendelenmiş havuç ve doğranmış soğan bir tencereye koyulur ![]() ![]() Doğranmış tavuklar katılıp tuz ve karabiber serpiştirildikten sonra karıştırılarak 2-3 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır ![]() Sıvıyağ ve su bir kaseye aktarılıp çatal yardımıyla çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan iç harcı yufka parçalarının geniş tarafına eşit şekilde paylaştınlıp sigara böreği gibi sarılır ![]() ![]() ![]() Börekler 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, en az 30 dakika pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|