Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patates, soğanlı, tarifi, tartı

Soğanlı Patates Tartı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Patates Tartı Tarifi



Soğanlı Patates Tartı Tarifi

Hamuru:
180 gr (1+1/2 su bardağı) un
kahve kaşığının ucuyla tuz
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı (ceviz büyüklüğünde parçalara bölünmüş)
3-4 çorba kaşığı çok soğuk su
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

Harcı:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
3 orta boy soğan (ince halkalanıp, halkaları tek tek ayrılmış)
4 orta boy patates (kabukları soyularak, haşlanmış ve dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kalığı pul kırmızıbiber
4 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş)
2 katı haşlanmış yumurta (dilimlenmiş)
180 gr (3/4 su bardağı) krema

Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu orta boy bir kaba eleyip, yağı ekleyiniz Suyu katıp, hızla karıştırarak yoğurunuz
Hafifçe unlanmış bir tezgahta hamuru dikdörtgen biçiminde açınız Hamuru üçe katlayıp, yeniden açınız Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayıp, hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız
Harcı hazırlamak için, orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca halka soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kızartınız Tencereyi ateşten alınız Bir delikli kepçeyle soğanları tencereden alıp, bir tart kabına aktarınız Üstüne haşlanmış patates dilimlerini döşeyiniz Tuzun, biberin ve pul kırmızıbiberin yarısını serpiniz Domates ve yumurta dilimlerini döşeyip, üstüne kalan tuz, biber ve pul kırmızıbiberi serpiniz En üste kremayı dökünüz
Hamuru buzdolabından çıkarınız
Hamuru açıp, üçe katladıktan sonra, yeniden açınız Bu işlemi üç kez daha tekrarlayınız Dördüncü defasında hamuru 5 cm kalınlığında açıp, tart kalıbının üstüne koyunuz Bir bıçakla sarkan hamurları kesip alınız (Bu hamurları tartın süslemesi için kullanabilirsiniz) Hamuru parmaklarınızla tart kalıbının kenarlarına bastırıp, üstüne bir fırçayla çırpılmış yumurtayı sürünüz
Tartı fırında 30 dakika, üstü nar gibi kızarana kadar pişiriniz
Tartı fırından çıkarıp, kabında servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.