Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaşarlı, kek, pırasalı, tarifi

Pırasalı Kaşarlı Kek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Kaşarlı Kek Tarifi



Pırasalı Kaşarlı Kek Tarifi

2 adet pırasa

75 gr sana yağı

1 çay kaşığı ucuyla karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvı sana

1 su bardağı mısır unu

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı rende kaşar

Sanayı eritip, ılıtın Pırasaları ayıklayıp, ince ince kıyın Küçük bir tavada Sıvı Sanayı kızdırıp, içine kıyılmış pırasaları ilave edip, kavurduktan sonra soğuması için yayvan bir tabağa alıp, soğutun Derin bir kabın içine yumurtayı önce kırıp, tazeliğini kontrol ettikten sonra, erimiş Sanayı ve yoğurdu koyup, mikser ile iyice çırpın Daha sonra içine, kavrulmuş pırasaları, rendelenmiş kaşarı, kırmızı pul biberi ve tuz-karabiberi ekleyip, iyice karıştırın En son olarak içine un ve kabartma tozunu ekleyerek ilave edip, çırpın Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına dökün Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirdikten sonra keki kalıbının içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, dilimledikten sonra sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.