Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, içli, sucuk, tarifi

Sucuk İçli Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuk İçli Börek Tarifi



Sucuk İçli Börek Tarifi

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 adet yumurta

4 adet yufka

Aldığı kadar karabiber

100 gr sana yağı

Aldığı kadar tuz

2 yemek kaşığı sana Crème Bonjour

300 gr kıyma

05 yemek kaşığı köri

05 litre süt

Harcı İçin: Sarımsakları ayıklayıp kıyın Yayvan bir tenecerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine köriyi ilave edip, körinin kokusu çıkana kadar kavurun Körinin kokusu çıkmaya başlayınca içine kıymayı ilave edip kavurun Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları, kimyonu, kırmızı pulbiberi, tuz-karabiberi ilave edip iyice kavurun Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın Fırın tepsisini yağlayın 1 adet yufkayı tepsinin içine serin Küçük bir kasede erimiş soğumuş Sana'yı, sütü ve yumurtayı çırpın Her kat yufkayı sos ile ıslatın, soğumuş harçtan serpin Aynı tepsi böreği yapar gibi harç, sos ve yufka bitene kadar tüm malzemeyi tepsiye yerleştirin En son olarak böreğin üzerine yumurta sarısını sürün Daha önceden 185 derece ıslatılmış fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar ısıtın Pişirip sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Sucuk İçli Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuk İçli Börek Tarifi



Hamuru:

125 g Sana yağı

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı ay çiçek yağı

1 adet yumurta beyazı

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Harcı İçin:

2 yemek kaşığı Sana Kase

300 g kıyma

4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı köri

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tuz ve karabiber

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı

Derin bir kabın içine bir miktar un koyun üzerine yumuşamış Sana yağını, yumurta beyazını, ayçiçek yağını, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu ilave edip, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun (Bir diğer anlamda hamur kıvamına gelince ele yapışmaz)

Kıvamına gelen hamuru 10-15 dak dinlendirin

Harcı İçin:

Sarımsakları ayıklayıp, kıyın

Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine köriyi ilave edip, körinin kokusu çıkana kadar kavurun

Körinin kokusu çıkmaya başlayınca içine kıymayı ilave edip, kavurun

Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları, kimyonu, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice kavurun Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın

Dinlenmiş hamuru unlanmış tezgâhta bir kaç kere yoğurduktan sonra bezelere ayırın

Bezeleri unlanmış merdane ile açıp, içine soğumuş harçtan koyup, ilk önce kenarları içe kapayıp, sigara böreği gibi sarın

Börekleri sardığınız kısım alta gelecek şekilde Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizin Böreklerin üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, daha Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.