Sucuk İçli Börek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuk İçli Börek TarifiSucuk İçli Börek Tarifi 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 adet yumurta 4 adet yufka Aldığı kadar karabiber 100 gr sana yağı Aldığı kadar tuz 2 yemek kaşığı sana Crème Bonjour 300 gr kıyma 05 yemek kaşığı köri 05 litre süt Harcı İçin: Sarımsakları ayıklayıp kıyın Yayvan bir tenecerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine köriyi ilave edip, körinin kokusu çıkana kadar kavurun Körinin kokusu çıkmaya başlayınca içine kıymayı ilave edip kavurun Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları, kimyonu, kırmızı pulbiberi, tuz-karabiberi ilave edip iyice kavurun Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın Fırın tepsisini yağlayın 1 adet yufkayı tepsinin içine serin Küçük bir kasede erimiş soğumuş Sana'yı, sütü ve yumurtayı çırpın Her kat yufkayı sos ile ıslatın, soğumuş harçtan serpin Aynı tepsi böreği yapar gibi harç, sos ve yufka bitene kadar tüm malzemeyi tepsiye yerleştirin En son olarak böreğin üzerine yumurta sarısını sürün Daha önceden 185 derece ıslatılmış fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar ısıtın Pişirip sıcak olarak servis edin |
Sucuk İçli Börek Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuk İçli Börek TarifiHamuru: 125 g Sana yağı 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı ay çiçek yağı 1 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Harcı İçin: 2 yemek kaşığı Sana Kase 300 g kıyma 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tuz ve karabiber Üzeri İçin: Yumurta sarısı Derin bir kabın içine bir miktar un koyun üzerine yumuşamış Sana yağını, yumurta beyazını, ayçiçek yağını, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu ilave edip, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun (Bir diğer anlamda hamur kıvamına gelince ele yapışmaz) Kıvamına gelen hamuru 10-15 dak dinlendirin Harcı İçin: Sarımsakları ayıklayıp, kıyın Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine köriyi ilave edip, körinin kokusu çıkana kadar kavurun Körinin kokusu çıkmaya başlayınca içine kıymayı ilave edip, kavurun Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları, kimyonu, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice kavurun Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın Dinlenmiş hamuru unlanmış tezgâhta bir kaç kere yoğurduktan sonra bezelere ayırın Bezeleri unlanmış merdane ile açıp, içine soğumuş harçtan koyup, ilk önce kenarları içe kapayıp, sigara böreği gibi sarın Börekleri sardığınız kısım alta gelecek şekilde Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizin Böreklerin üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, daha Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz |
|