![]() |
Windsor Çöreği (İngiliz) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Windsor Çöreği (İngiliz) TarifiWİNDSOR ÇÖREĞİ (İNGİLİZ) TARİFİ Malzemeler: 2 paket vanilya 1 yumurta 1,5 çorba kaşığı pudra şekeri 10 çorba kaşığı un Tart hamuru: 1 küçük paket margarin 1 çay kaşığı tuz Yarım su bardağından biraz fazla ılık süt 2 çorba kaşığı ılık su 2 su bardağı un 1 çay kaşığı şeker 15 gr taze (yaş) maya 3 çorba kaşığı tereyağı Harcı: 3,5 çorba kaşığı pudra şekeri 1 su bardağı çekilmiş badem 1 yumurta (hafifce çırpılmış) 1 çorba kaşığı kuş üzümü Yapılışı: İçine konulacak harç:Şeker, yumurtayı, bademi iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Un eleyin ortasını açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tart hamuru: Unu hamur tahtasına ele ortasını açıp yağı koyun ![]() ![]() ![]() Mayalanan hamuru alın iyice 5 dakika yoğurun ![]() ![]() ![]() Tart hamurunu dikdörtken şeklinde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru üçe katlayın yanlarındaki açık tarafı size gelecek şekilde çevirin tekrar açın ![]() ![]() Son açılan hamuru 2 cm kalınlığında dikdörtken biçiminde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Windsor Çöreği (İngiliz) Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Windsor Çöreği (İngiliz) TarifiWindsor Çöreği (ingiliz) Tarifi Hamuru: 30 gr (2 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı 15 gr taze (yaş) maya 1 çay kaşığı şeker 2 çorba kaşığı ılık su 240 gr (2 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 1/2 su bardağından biraz fazla süt (ılık) 120 gr (1 su bardağı) tart hamuru Harcı: 180 gr (1 su bardağı) badem (çekilmiş) 120 gr pudra şekeri 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 60 gr (1/3 su bardağı) kuşüzümü Kaplaması: 1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 2 tatlı kaşığı tereyağla iki büyük tepsiyi yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, şekerle birlikte çatalla eziniz ![]() ![]() ![]() Unu ve tuzu ısıtılmış büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada harcı hazırlamak için badem, şeker ve yumurtayı orta boy bir kaseye koyunuz ![]() ![]() ![]() Kabarmış hamuru kaseden unlanmış tezgaha alarak, 5 dakika yoğurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız ![]() Hamuru 2 cm kalınlığında büyük bir dikdörtgen biçiminde açıp, 12 üçgen kesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsileri fırından alıp, çörekleri 5 dakika ılındırdıktan sonra, soğumaları için tel ızgaraya çıkarınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|