Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büzme, böreği, tarifi

Büzme Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Büzme Böreği Tarifi



6 adet yufka

1 su bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağı

İçi için:

4 dal taze soğan

1 kilo ıspanak

200 gram beyaz peynir

Tuz

Karabiber

1 yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt

Taze soğanı ince kıyıp üzerine yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ekleyin, karıştırın Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın Son olarak çırpılmış yumurta ve yoğurdu da ıspanaklı iç harcına ekleyip bir kenarda bekletin Yufkaların bir tanesini tezgah üzerinde açın, üzerini çırpılmış su ve sıvı yağ ile ıslatın Ispanaklı harçtan serpin ve üzerine bir yufka daha serin Islatıp büzdürün, ortada toplanan böreği ikiye bölüp fırın tepsisine dizin 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın Üzeri kızarınca fırından alıp dilimlere ayırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.