Sosisli Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sosisli Sebzeli Tuzlu Kek TarifiSosisli Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi 3 adet sosis 2 adet havuç 3 adet yumurta 5 adet mantar 1 su bardağı süt 05 paket sana yağı 3 yemek kaşığı sıvı sana 2 su bardağı un 3 adet patates 1 paket kabartma tozu Sosisleri halka halka doğrayın Havuçların kabuklarını soyup, haşlayın, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Taze soğanları, mantarları, sivri biberleri ve dereotlarını ayıklayıp, kıydıktan sonra ayrı ayrı kaplara alın Patatesleri küp küp doğrayıp,kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin Küçük bir tavada Sıvı Sanayı kızdırıp, kızan yağda doğranmış sosisleri ve sivribiberleri ekleyip, kavurun Daha sonra içine mantarları ilave edip,mantarlar suyunu çekene kadar sote edin En son olarak içine haşlanmış havuçları, patatesleri, bezelyeyi, kıyılmış taze soğanı ve dereotlarını ilave edip, tuz-karabiber ile baharatlandırıp, sote edin Pişen harcı yayvan bir tabağa alıp, soğuyun Derin bir kase içerisinde yumurtaları ve sütü çırpıp, içine unu ve kabartma tozunu ekleyerek ilave edip, karıştırın En son olarak içine soğutulmuş harcı koyup, tahta bir kaşık ile karıştırın Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına dökün Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin |
|