Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açık, poğaça, tarifi

Açık Poğaça Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açık Poğaça Tarifi



Açık Poğaça Tarifi

MALZEMELER
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
Alabildiği kadar un

İÇ MALZEMESİ
2 patates
100 gr peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuz, karabiber

YAPILIŞI
Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini, sıvıyağı, mahlepi ve yoğurdu alıp eldivenli elinizle iyice karıştırın Sonra üzerine tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene değin yoğurun İçi için patatesleri ezin Yumurta akını, peyniri, doğranmış maydanoz ve soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açın Ortasına içten koyup küçük bir pide şeklinde kapatın Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına bir yumurtanın sarısını sürün İsterseniz çörekotu da serpebilirsiniz 180 derecede kızarana kadar pişirin En az on dakika sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.