![]() |
Kahvaltı Çöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltı Çöreği TarifiKahvaltı Çöreği Tarifi 75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 250 gr (2 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 60 gr (1/4 su bardağı) şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi 2 yumurta (Hafifçe çırpılmış) 1/2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı limon suyu 2 orta boy elma (kabukları soyulup ortaları çıkarılmış ve rendelenmiş) ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Un, tuz, kabartma tozu, şeker, tarçın ve hindistancevizi rendesini büyük bir kaseye eleyip bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir kasede yumurtaları, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, açık bir renk alıp kalınlaşana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Elde ettiğiniz bu karışımı, hazırladığınız çörek tepsisine döküp, fırının orta katında 15 - 20 dakika, ortalarına batırılan bir şiş temiz ve kuru çıkana kadar pişiriniz ![]() Çörekleri fırından çıkarıp sıcak olarak yada 4-5 dakika tepside beklettikten sonra soğuk olarak, servis ediniz ![]() Not: Soğuk yada sıcak servis edilebilen bu çöreklerin hazırlanmasında, elma yerine dilediğiniz herhangi bir meyveyi kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|