Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokma, patatesli, tarifi

Patatesli Lokma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Lokma Tarifi



Patatesli Lokma Tarifi

1 paket yaş maya
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabaildiği kadar un

İçi için

3 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ

Hamur malzemesiyle hamur yoğrulur, 1 saat dinlendirilir Patates haşlanır rendelenir Tavaya sıvıyağ konur, ince kıyılmış soğan eklenir ve kavrulur Üzerine rende patates, tuz ve pul biber katılır, 5 dakika kadar kavrulur Dinlenen hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak uçlarıyla açılır Ortasına patatesli iç konur Kenarlardan yukarı doğru toplanır, birleştirilir ve top şeklinde yuvarlanır Tavaya yağ konur, ısınıca toplar atılır ve altın rengi kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.