Haşhaşlı Katmer Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Katmer TarifiHaşhaşlı Katmer Tarifi Malzemeler 20 g yaş maya 4 su bardağı ılık su Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz İçine: 1 su bardağı dövülmüş haşhaş 1 su bardağı sıvı yağ Üzerine sürmek için: Tereyağ Hazırlanışı Ilık su içerisinde mayayı eritin, tuzu ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak beze haline getirin Üzerine biraz un serperen oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın Üzerine sıvıyağ ile karıştırğınız haşhaştan sürün Kenarlarını katlayarak yaklaşık 10cm uzunluğunda kare bir bohça elde edeceksiniz Katlarken katların kuru kısımlarına da yağlı haşhaş sürmeyi unutmayın Bezelerin tamamına haşhaş sürdükten sonra oklava ile tekrar açın ve genişçe bir teflon tavada yağ koymadan her iki tarafını da kızartın Pişen hamurların her iki yüzüne tereyağ sürerek servis yapabilirsiniz |
Haşhaşlı Katmer Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Katmer Tarifi1kg un 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar ılık su 4/5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 1 çay bardağı sıvı yağ Yeteri kadar terayağı Malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın Yanlız bu yaz sıcağında 1 saat fazla gelebilir Hamur eğer çok beklerse ekşime yapacağından sizler hamurunuz 2 katı olana kadar mayalarsanız yeterli olacaktır Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın Bu ölçüden yaklaşık 10 -12 beze çıkıyor hamuru tatlı tabağından az büyük açın Üzerine haşhaş-sıvıyağ karışımını sürüp rulo yapın Sonra gül börek şeklinde ruloyu etrafında dolayın Aynı işlemi Katmer yapacağınız diğer bezeler içinde uygulayın Daha sonra merdane yardımı yuvarlak açın Teflon tafada orta ateşte Katmerleri pişirin Arzu ederseniz pişdikten sonra az miktarda tereyağı sürebirisiniz |
|