Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşhaşlı, katmer, tarifi

Haşhaşlı Katmer Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Katmer Tarifi



Haşhaşlı Katmer Tarifi

Malzemeler
20 g yaş maya
4 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için: Tereyağ

Hazırlanışı
Ilık su içerisinde mayayı eritin, tuzu ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak beze haline getirin Üzerine biraz un serperen oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın Üzerine sıvıyağ ile karıştırğınız haşhaştan sürün Kenarlarını katlayarak yaklaşık 10cm uzunluğunda kare bir bohça elde edeceksiniz Katlarken katların kuru kısımlarına da yağlı haşhaş sürmeyi unutmayın Bezelerin tamamına haşhaş sürdükten sonra oklava ile tekrar açın ve genişçe bir teflon tavada yağ koymadan her iki tarafını da kızartın Pişen hamurların her iki yüzüne tereyağ sürerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Haşhaşlı Katmer Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Katmer Tarifi



1kg un

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

Yeteri kadar ılık su

4/5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi

1 çay bardağı sıvı yağ

Yeteri kadar terayağı

Malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın Yanlız bu yaz sıcağında 1 saat fazla gelebilir Hamur eğer çok beklerse ekşime yapacağından sizler hamurunuz 2 katı olana kadar mayalarsanız yeterli olacaktır Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın Bu ölçüden yaklaşık 10 -12 beze çıkıyor hamuru tatlı tabağından az büyük açın Üzerine haşhaş-sıvıyağ karışımını sürüp rulo yapın Sonra gül börek şeklinde ruloyu etrafında dolayın Aynı işlemi Katmer yapacağınız diğer bezeler içinde uygulayın Daha sonra merdane yardımı yuvarlak açın Teflon tafada orta ateşte Katmerleri pişirin Arzu ederseniz pişdikten sonra az miktarda tereyağı sürebirisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.