Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmali, ştrudel

Elmali Ştrudel

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmali Ştrudel



ELMALI ŞTRUDEL

Hamuru için bütün malzemeyi bir kabın içine koyun ve mikser veya çatal ile 3 dakika çırpın
Unlanmış bir yerde hamuru 2 dakika enine ve boyuna doğru çekin
Elmaları 1 cm kalınlığında kesin ve diğer iç malzemeleri ile karıştırın
Büyük bir bezi unlayın Hamura elle çekiştirmek suretiyle incecik oluncaya kadar açın
Hamurun üzerine ısıtılmış bir kap kapatarak 30 dakika bekletin
Hamuru pasta fırçası ile yağlayın İç malzemesini bir kenarına yayın ve bezin kenarını kaldırarak hamuru rulo haline getirin
Ruloya nal şekli vererek yağlanmış tepsiye yerleştirin Köşedeki hamurları katlayıp alta doğru çevirin
Rulonun üzerini yağlayın 200 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirin
Kalın dilimler halinde keserek servis yapın

Not: Ştrudel elmadan başka bir çok meyva ile de yapılabilecektir Ştrudellerin içinde tek bir meyva kullanabileceğiniz gibi, bir kaç meyvayı karışık olarak da kullanabilirsiniz Ancak meyvaların yıkandıktan sonra iyice sularının alınmaları gereklidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.