![]() |
Ege Usulü Erişte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Usulü Erişte TarifiEge usulü erişte tarifi 4-5 kişilik Malzemeler: 400 g erişte 3 yemek kaşığı margarin 1/2 adet soğan 1 adet domates 1 adet sivri biber 50 gr rende kaşar 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz 2,5 su bardağı sıcak su Hazırlanısı 3 yemek kaşığı margarini orta boy bir tavanın içerisine koyup eritiniz, İçine 1/2 paket erişteyi atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kavurunuz ![]() ![]() Sivri biberi uzun ince dilimler halinde doğrayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine 2,5 su bardağı kaynar suyu ilave ediniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|