Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ege, erişte, tarifi, usulü

Ege Usulü Erişte Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Usulü Erişte Tarifi



Ege usulü erişte tarifi

4-5 kişilik

Malzemeler:
400 g erişte
3 yemek kaşığı margarin
1/2 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
50 gr rende kaşar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
2,5 su bardağı sıcak su

Hazırlanısı
3 yemek kaşığı margarini orta boy bir tavanın içerisine koyup eritiniz, İçine 1/2 paket erişteyi atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kavurunuz Kavrulan erişteleri bir borcama alın
Sivri biberi uzun ince dilimler halinde doğrayınız 1 adet domatesin önce kabuklarını soyunuz daha sonra çok küçük doğrayınız Eriştelerin üzerine doğradığınız domatesleri ve biberleri, dövülmüş cevizi serin Tuzunu serpin
Üzerine 2,5 su bardağı kaynar suyu ilave ediniz Sonra üzerine rendelenmiş kaşarı koyup, fırında yaklaşık 180 derecede erişteler suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.