![]() |
Bezelyeli Makarna Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Makarna Tarifi1 paket fiyonk makarna 500 gram taze bezelye 250 gram kıyma 4 adet taze soğan 1 çay bardağı kasar peyniri rendesi 1/2 çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Taze bezelyeleri ayıklayıp, tuzlu suda haşlayalım Makarnaları da her zaman yaptığımız gibi haşlayıp, süzelim Sıvıyağda kıymayı birazcık kavuralım ![]() Haşladığımız bezelyeleri de katıp 1-2 dakika daha kavurduktan soı üzerine haşladığımız makarnaları dökelim ![]() Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, iyice karıştıralım ![]() Servis tabağına alıp, üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpip, servis yapalım ![]() Not: Arzu edenler, 5 dakika fırınlayabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|