Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, humuslu, tarifi

Humuslu Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Humuslu Börek Tarifi



Humuslu Börek Tarifi

2 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı şeker
Maydanoz
Tuz
100 gr sucuk (küçük doğranmış)
1 su bardağı süt (aralarına sürmek için )
1 su bardağı soda
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yumurta
1 kg yufka

1 Öncelikle haşladığımız nohutları kabuklarını soyup, robottan geçirelim (Yahut çatalla ezip püre haline getirelim)
2 Bir kaseye aldığımız nohuta, tahini ekleyip iyice karıştıralım Ayrı bir kasede iki limonun suyunu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu çırpalım

3 Hazırladığımız sosu, tahinli nohuta karıştırarak iyice yedirelim Sucukları koyup karıştırın Bir tepsiye yufkayı dışarıya sarkıcak şekilde yayın Sütü, sodayı, zeytinyağını, yumurtayı bir kapta iyice çırpın Yufkanın üzerine bir kepçe gezdirin Aralarına bu karışımdan gezdirerek 3 yufkayı üst üste koyun Yufkanın üzerine hazırladığınız humusu yayın Diğer yufkalarıda aynı şekilde üzerine koyun Kalan harcı üzerine dökün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.