![]() |
Kapak Böreği Tarifi ( Polonya ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapak Böreği Tarifi ( Polonya )Kapak Böreği Tarifi ( Polonya ) 125 gr (1 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1-2 çorba kaşığı su Harcı: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 500 gr yağsız koyun kıyması 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı su 1 litre (5 su bardağı) sıcak et suyu Un ve tuzu orta boy bir kâseye eleyip, parmaklarınızla yumurta ve suyu karıştırarak, pürtüksüz ve sıkı bir hamur yapınız ![]() Unlanmış hamur tahtasında hamuru 2-3 mm kalınlığında, daire biçiminde açınız ![]() ![]() Orta boy bir tavada yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Kıymayı katıp, arasıra karıştırarak 8-10 dakika kavurunuz ![]() ![]() Tavayı âteşten alıp harçtan her yuvarlak hamurun ortasına eşit miktarda koyarak, hamurları yarım daire biçiminde katlayınız ![]() ![]() Büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurup, kalan tuzu katınız ![]() ![]() ![]() Bütün börekler pişince sıcak et suyunu ısıtılmış çorba kasesine döküp, börekleri içine koyarak servis ediniz ![]() Not: Polonya usulü kapak börekleri geleneksel olarak bir kase çorba içinde servis edilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|