![]() |
Fırında Kapak Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kapak Böreği TarifiFırında Kapak Böreği Tarifi Hamuru: 350 gr (3 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ 2-4 çorba kaşığı buzlu su Harcı: 1 küçük beyaz turp (kabukları soyulup kabaca doğranmış) 350 gr yağsız sığır eti (çok küçük doğranmış) 1 küçük böbrek (zarı çıkarılıp doğranmış) 1 büyük soğan (ince doğranmış) orta boy patates (kabukları soyulup küçük zar halinde kesilmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() 2 çorba kaşığı buzlu su katıp bıçakla unlu karışıma yedirerek, hamur pürtüksüz olana kadar ellerinizle yoğurunuz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200''C) getirip ısıtınız ![]() Hamuru 3 mm kalınlığında açıp 15 cm'lik hamur kesiciyle kesiniz ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede beyaz turp, sığır eti, böbrek, soğan, patates, tuz ve biberi iyice karıştırınız ![]() Börekleri yapmak için hamurların ortalarına hazırladığınız harçtan eşit miktarda koyup, kenarlarını bir fırçayla ıslatarak yarım daire biçiminde katlayınız ![]() ![]() Börekleri büyük bir tepsiye diziniz ![]() Keskin bir bıçakla böreklerin üstüne boylamasına 5 cm'lik çizikler yapıp, bir fırçayla her yanlarını yumurta ile iyice sıvayınız ![]() Börekleri fırının orta katında 15 dakika pişirip, fırının sıcaklığını azaltarak (180°C) 40 dakika daha, börekler nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() Börekleri fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına dizerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|