Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bazlaması, tarifi

Ev Bazlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Bazlaması Tarifi



Ev Bazlaması Tarifi

1 kg un
1 adet yaş maya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar su
1 tatlı kaşığı tuz

Un havuz gibi açılır Bu çukura az ılık su ve maya konur, parmak uçlarıyla maya eritilir Üzerine yağ, tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar ılık su eklenerek yoğrulur Hamur 1 saat kadar dinlendirilir Sonra 8 eşit parçaya bölünür Her parça unlu zeminde parmak uçlarıyla tatlı tabağı kadar açılır Kızgın yağsız teflon tavada iki yüzü pişirilir Ilık olarak peynir, tereyağı, reçel eşliğinde servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.