Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, hazır, kolay, tarifi, yufkadan

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )



Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )

MALZEMELER
1 Kg yufka
250 Gr margarin
2 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
2 Adet yumurta sarısı (beyazını peynire ilave edin)
½ Demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
Tavada margarini eritin
Yufkaların üzerine sürün
Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve üst üste koyun
Başka bir kabın içerisinde incecik kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın
Hazırladığınız bu harcı yufkaların en üstüne serpiştirin
Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra beş üçgen parçaya ayırın sigara böreği gibi sarın
Üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin buzdolabından çıkartıp suya batırın, önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürün Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )



Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )

Malzemeler
4 yufka
2 yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
100 gr beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz

Bir kabın içinde yumurtaları, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu çırparak karıştıralım 1 Yufkayı margarinle yağlanmış bir tepsiye, kenarlarını dışa taşırarak serelim 2 yufkayı iri bir şekilde parçalayıp tepsiye yayalım Üzerine sütlü, yumurtalı harcı gezdirerek, ezilmiş peyniri ve kıyılmış maydanozu yayalım İlk yufkanın dışarı taşan kenarlarını tepsiye çevirip, üzerine son yufkayı buruşturup serelim Kalan sütlü yumurtayı en üste gezdirerek yufkaları kare dilimler halinde keselim Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreğin altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )



Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )

5 adet yufka
1 şişe soda
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 kase maydanozlu beyaz peynir
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı

Yağ ile yoğurdu çırpın Yağlanmış tepsiye 1 yufka yayın Yufkaları dörde bölün, her parçaya yağlı yoğurt karışımı sürün Beyaz peynirli 1 kaşık iç koyun Gül böreği gibi sarıp su dolu bir kapta 15 dk bekleterek süzün Tepsideki yufkanın üzerine dizin Kalan yufkayı buruşturarak üzerine kapatın ve 1 bardak soda gezdirin Dışarıda kalan yufkaların üzerine yumurta sarısını sürün, üzerine parça parça tereyağı koyun Önceden 180 derece ısıülmış fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )



Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )

5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta

İçi için: 250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
30 gram taze kaşar

Bir kabın içinde süt, yumurta, su ve sıvıyağı iyice çırpın Fırın tepsine 1 adet yufkayı ıslatmadan yayın, kenarları dışarıda kalsın [sonradan üzerine kapatılmak üzere ] İç malzemesi için de peynirleri bir kaba rendeleyin, üzerine kıyılmış maydanozu koyun Yufkadan bir tane alıp ikiye bölüp sütlü yumurtalı karışıma batırıp hemen tepsiye koyun Her yufka koyduğunuzda üzerine peynirli karışımıdökün ve bu işlemi kat kat yufka ve peyniriler bitene kadar davam edin En son dışarıda kalan yufkaları üstüne kapatın Tereyağını eritip üzerine gezdirin 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Su Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan )



4 adet yufka

500 gram süt

3 adet yumurta

250 gram beyaz peynir

3 dal maydanoz

1/2 paket margarin

Yumurtaları, süt ve erittiğimiz margarinin yarısı ile birlikte çırpalım

2 adet yufkayı, küçük parçalara bölerek, bu karışımın içine katalım ve buzdolabında 15 dakika bekletelim

20-25 cm çapında fırın tepsisini yağlayıp, yufkanın birini serelim

Sütün içinde ıslattığımız yufka parçalarını, peynir ve ince kıydığımız maydanozlar ile karıştırıp, tepsiye yayalım

Kalan yufkayı da tepsinin en üstüne yayalım

Tepsinin dışında kalan yufka parçalarını, üstüne çevirip, kalan erittiğimiz margarin ile bolca yağlayalım

Orta ısıdaki fırında, üzeri kızarana kadar pişirelim

Sıcak sıcak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.