Briyoş Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Briyoş TarifiBriyoş Tarifi Malzemeler Mayalı Hamur Malzemesi 45 Su Bardağı Un 1 Kahve Fincanı Tozşeker 1 Kahve Fincanı Süt 4 Kahve Fincanı Margarin 3 Adet Yumurta 1 Limon Suyu 5 Tatlı Kaşığı Toz Maya 1 Çay Kaşığı Tuz Üzerine Sürmek İçin 1 Yumurta Sarısı 2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi Yemeğin Tarifi Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün 20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin Hamurun dörtte birini ayırın Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin 30 dakika mayalanmak üzere bekletin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin Servis yapın |
Briyoş Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Briyoş TarifiBriyoş tarifi MALZEMESİ: 4,5 bardak un 2,5 çorba kaşığı toz maya 1 kahve fincanı tozşeker 1 kahve fincanı süt 4 kahve fincanı eritilmiş margarin 4 yumurta 1 limonun suyu hindistancevizi 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Un, maya, yağ, şeker, süt, 3 yumurta, tuz ve limon suyuyla bir hamur yoğurup, yarım saat dinlendirin Hamurun dörtte üçünden 24 tanetopyapın Ortalarına parmağınızla birerçukuraçıpyağlanmışfırın tepsisine dizin Kalan hamurdan küçük toplar yapıp çukurlara yerleştirin Yarım saat dinlendirin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, hindistancevizi serpin 180 dereceye ısıtılmışfırında pişirin |
|