Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, katlama, tarifi

Katlama Çörek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katlama Çörek Tarifi



Katlama Çörek Tarifi

1 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

Yağlamak için
0 çorba kaşığı sıvıyağ

İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Üzeri için:
1 adet yumurta

Maya, su ve şeker bir kaba konur, karıştırılır Üzerine tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğrulur Hamur 1 saat dinlendirilir Daha sonra 10 eşit parçaya bölünür Her parça merdaneyle tatlı tabağı kadar açılır Yüzeyine 1 çorba kaşığı sıvıyağ sürülür Hamur rulo yapar gibi üç kademede katlanır Sonra sağdan ve soldan katlanır 10 dakika bekletilir Parmak uçlarıyla tekrar açılır Yeteri kadar iç konur ve katlanır Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine çırpılmış yumurta sürülür Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadsar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.