![]() |
Çesitli Borek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çesitli Borek TarifleriÇesitli borek Tarifleri Patates Sarması (Patatesli Rulo Börek) Malzemeler : * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 çay bardağı eritilmiş margarin * 1 çay bardağı yoğurt * 1 yumurta akı * Yarım çay bardağı sirke * Aldığı kadar un * Tuz Üstüne : Yumurta sarısı ve çörek otu ![]() Yapılışı : Patatesi haşlayın ve püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kaba bütün malzemeleri sırası ile koyun ve kulak memesi kıvamında yoğurun ![]() ![]() Hamuru ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer parçasına da aynı işlemi uygulayın ![]() Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin ![]() KÖBETE Malzemeler : * 1 paket margarin * 1 kg ![]() 2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek) * 1 su bardağı süt * 1 tatlı kaşığı tuz İçi için : * 1 çorba kaşığı margarin veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 adet tavuk göğsü * 1 domates * 1 soğan * 1 su bardağı pirinç * 1 çay kaşığı karabiber * 3 bardak su * 1 tatlı kaşığı tuz İçin Yapılışı: Margarin veya sıvı yağ ile tavuk göğsü, kızartır gibi pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun Yapılışı : Un, süt, yumurta, tuz ve alabildiği kadar su ile yumuşak bir hamur elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAYTAZ BÖREĞİ Malzemeler: 1 su bardagi ilik süt yarim su bardagi ilik su yarim cay bardagi siviyag yarim paket yas maya 1 corba kasigi yogurt 1 cay kasigi tozseker tuz aldigi kadar un İç malzemesi icin; 200 gr kiyma 2 adet orta boy kuru sogan 1 tatli kasigi biber salcasi 1 yemek kasigi domates salcasi tuz ve karabiber Ayrica; 1 su bardagi kadar siviyag Yapılışı : Ilik süte mayayi ve sekeri koyup,maya eriyinceye kadar karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çesitli Borek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çesitli Borek TarifleriCanım çekti olsada yesek keşke ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|