Avcı Böreğinin Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avcı Böreğinin TarifiAvcı Böreğinin Tarifi Yapımı Malzemeler 2 Adet yufka 100 Gr pastırma 5-6 Adet mantar 1 Adet çarliston biber Birkaç dal maydanoz 1 Adet domates Tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Pastırmayı ince ince doğrayın ve bir tavaya koyup birkaç kez çevirin İçine doğranmış mantarları, biiberi ve küçük kesilmiş domatesi ilave edip biraz yumuşatın Tuz ve karabiber serpip ateşten alın Yufkaları dört tane üçgen edecek şekilde kesin Yufkanın geniş kenarına bu harçtan koyarak kalın sigara böreği şeklinde sarın Uçlarının açılmaması için ılık suyla ıslatıp yapıştırın Kızgın yağa atıp, altlı üstlü kızartın Sıcak olarak servis yapın |
Avcı Böreğinin Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avcı Böreğinin TarifiAvcı Böreği Tarifi Malzemeler 5 adet yufka 3 yumurta 1 paket galeta unu yarım kilo yağsız dana kıyması bir adet rendelenmiş kuru soğan bir tutam tuz bir tutam karabiber yarım çay bardağı sıvı yağ Kıymayı tencerede iyice kavurun tane haline getirin Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin Üzerine karabiber ve tuzu ekleyin en sonda sıvı yağı ekleyerek iyice pişirin Daha sonra yufkaları ortadan ikiye katlayın ve her yufkadan beş tane üçgen çıkartın Bu üçgenlerin üstüne biraz hazırladığımız harçtan koyun ve sigara böreğini sarar gibi sarın Daha sonra üç adet yumurtayı bir tabağa kırın ve çırpın başka bir tabağa da galeta ununu dökün Hazırlanan börekleri önce yumurtaya sonrada da galeta ununa bulayın ve önceden ısıtılmış olan kızgın yağa atıp kızartın |
Avcı Böreğinin Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avcı Böreğinin TarifiAvcı Böreğinin Tarifi MALZEME Krep için; 1 kg süt 1 yumurta 500 gr un 1 çay kaşığı tuz Krep içi için; 300 gr tavuk eti 500 gr bezelye 300 gr havuç 1 baş soğan YAPILIŞI Teflon tavada krep için olan tüm malzemleri kullanarak kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar pişirin Diğer bir tarafta soğan, tavuk, bezelye ve havucu birlikte kavurun Sonra hazırlanan krep üzerine bu içi koyarak sarın Krepleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın |
Avcı Böreğinin Tarifi |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avcı Böreğinin TarifiAvcı Böreğinin Tarifi 2 soğan 1 su bardağı haşlanmış bezelye 250 gr mantar 250 gr kıyma 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Krep için; 1/2 su bardağı süt 4 yumurta 2 su bardağı un 1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı Tuz Üzeri için; 1 su bardağı galeta unu 3 yumurta Kızartmak için; Ayçiçeği yağı Süt, un, yumurta, ayçiçeği yağı ve yarım çay kaşığı tuzu çırpın Yağlanmış, kızgın yapışmaz yüzeyli tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökün İki tarafinı da pişirin Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın Harç için; bir tavada zeytinyağını bir tavada ısıtın ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın Her bir krebin içine hazırladığınız harcı paylaştırın Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi sarın Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, ardından galeta ununa bulayın Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alın Ilınınca dilimleyerek servis tabağına yerleştirip servis yapın |
Avcı Böreğinin Tarifi |
10-28-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avcı Böreğinin TarifiAvcı Böreği Tarifi Malzemeler 4 adet yufka 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su İçi için gerekli malzeme: 300 gr kıyma İsteğe göre 1 adet soğan 1 kahve fincanı (türk kahvesi) köftelik bulgur ve 1 fincan su yarım su bardağı ceviz 6 dal maydonoz 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası(isteğe göre) 1 yemek kaşığı tereyağı(sana yağ değil dikkat) 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, pulbiber Üzeri İçin: 1 su bardağı kadar galeta unu 1 yumurta ve 1 çay bardağı su Yapılışı Böreğin içini hazırlamak için; kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Daha sonra tereyağı, zeytinyağı, salça, tuz ve rendelenmiş soğanı da ilave edip bir miktar da bu şekilde kavurun Bulguru ve suyu ilave edip kavurmaya devam edin Son olarak cevizi ve baharatları ilave edin 1-2 dakika kavurup ocağı kapatın Yumurta sıvı yağ ve suyu bir kasede çırpın Yufkanın tekini serin, çırpılmış yumurtalı harçtan yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürün İkinci yufkayı da diğer yufkanın üzerine serip harçtan bir miktar daha sürün İki kat olan yufkayı 8 eşit parçaya bölün İç malzemeden yufkanın geniş tarafına paylaştırıp iki ucunu içe kapatıp sarın Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın Bütün börekleri bu şekilde sarıp önce çırpılmış yumurta ve su karışımına daha sonra da galeta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın |
|