![]() |
Canfes Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Canfes Böreği TarifiCanfes Böreği Tarifi İç malzemesi: 5-6adet yumurta Dereotu Tereyağı Tuz Hamuru: 1 çay bardağı süt ya da yoğurt 2 yumurta 3 yemek kaşığı ya da 1 kahve fincanı sirke Tuz Aldığı kadar un Yufkaları yağlamak için sıvıyağ Yufkaları açmak için nişaşta ![]() İç malzemesinin hazırlanması: Kızdırılmış tereyağına yumurtalar kırılır ve karıştırılmadan katılaşması sağlanır ![]() ![]() Böreğin hazırlanışı: Yukarıda berilen malzemelerle yoğrulan hamur 20 pazıya ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu börekte iç malzemesi olarakpeynirli ya da kıymalı iç de kullanılabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|