Su Böreği Tarifi ( Çankırı ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Su Böreği Tarifi ( Çankırı )Su Böreği Tarifi ( Çankırı ) MALZEMELER: 6 yumurta 1 şeker kaşığı tuz 2 su bardağı su un YAPILIŞI: Malzemelerin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulacak Bu hamur 14 eşit parçaya bölünerek pazı yapıldıktan sonra oklava ve un yardımı ile açılacak Bu arada açtığımız hamurların ınce olmasına özen göstermeliyiz Teker teker açılan bu hamurlar serilerek hafif kurutulacak Bu arada derin ve büyük bir tencerede su kaynatılarak içerisine bi tutam tuz atıldıktan sonra, hafifce kuruyan hamurlar ortadan ikiye kesilerek kaynayan suda tek tek haşlanacak Haşladığımız her hamuru kevgir yardımı ile alarak önceden hazırladığız bir kap dolu soğuk suya koyuyoruz, daha sonra bir deliklinin üzerinde suyunu akıttıktan sonra ısıttğımız ve yöremize özel tereyağımızla yağladığımız tepsiye(sini) yerleştiriyoruz 7 tane hamura da aynı işlemi yapıyoruz Ancak her kata erittiğimiz tereyağımızı sürmeyi unutmuyoruz 7 hamurdan sonra maydonoz ve yöremize özgü desti peynırımizi bol bi şekilde serpiyoruz Yine her kata tereyağı sürerek kalan 7 tane hamuruda aynı şekilde tepsimize yerleştiriyoruz En üst kata da tereyagı sürerek ısıttığımız fırında böreğimizi üstü kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra böreğimizin üzerine biraz su serperek gazeteyle örtüp bir süre bekletirsek daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır |
|