Yoğurt Soslu İspanaklı Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu İspanaklı Börek TarifiYoğurt Soslu Ispanaklı Börek Tarifi Malzemeler: 200 gram yoğurt 3 adet yufka 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 4 adet yumurta Yarım kilo ıspanak Beşamel sos için: 50 gram margarin 50 gram un Yarım litre süt Yeterli miktarda tuz 50 gram yağı eritip 50 gram unu ekleyerek beyaz renk alana kadar kavurun Sütü ekleyin Karıştırarak 1-2 taşım kaynatın Tuz atıp ocaktan alın Ispanakları ayıklayıp yıkayıp kaynamakta olan tuzlu suya atarak pişirin Süzüp soğuk sudan geçirin İnce ince kıyın Beşamel sos ile karıştırın Yufkaları 4'e bölün Süt, yağ ve 2 yumurta karışımını üzerine sürün Hazırlanan içi yufkanın yuvarlak tarafına çizgi şeklinde koyun Gül böreği şeklinde sarın Yağlanmış tepsiye dizin Kalan yumurtaları yoğurtla çırpıp üzerine dökün 15 dakika bekletip fırına sürün Orta ısılı fırında pişirin
|
|
|
|