![]() |
Portakallı Ve Cevizli Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Ve Cevizli Kek TarifiPortakallı ve Cevizli Kek Tarifi 250 gr (16 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 300 gr (2+1/2 su bardağı) kendi kendine kabaran un 1 tatlı kaşığı tuz 230 gr (1 su bardağı) şeker 5 yumurta (hafifçe çırpılmış) 4 çorba kaşığı taneli marmelat 100 gr (1/2 su bardağı) ceviz (iri dövülmüş) 1 çorba kaşığı portakal suyu 1/2 çorba kaşığı limon suyu Kaplaması: 300 gr beyaz dağ kreması 2 portakalın kabuğu (çok ince soyulup şeritler halinde kesilerek kaynar suda bırakılmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Başka bir kasede kalan 250 gr (16 çorba kaşığı) yağ ve şekeri tahta kaşıkla hafif ve kabarık olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu bulamacı kek kabına döküp fırının orta katında 1 saat, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiririniz ![]() Kabı fırından alıp 10 dakika beklettikten sonra, keki tel ızgaraya çıkarıp tamamen soğumaya bırakınız ![]() Düz bir bıçakla beyaz dağ kremasını kekin üstüne ve yanlarına, keki tamamen örtecek biçimde sürünüz ![]() Portakal kabuğu şeritleriyle süsleyip kekinizi servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|