![]() |
Safranlı Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Safranlı Kek TarifiSafranlı Kek Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 15 gr taze maya 60 gr (1/4 su bardağı) + 1 kahve kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı ılık su 1/2 su bardağı süt 500 gr (4 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı safran kahve kaşığının ucuyla hindistancevizi 1 çay kaşığı tarçın 2 yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında) 90 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm 1 tatlı kaşığı yağla 22,5 cm'lik derin bir kek kabını yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, içine 1 kahve kaşığı şekeri ekleyerek çatalla eziniz ![]() ![]() Bu arada kalan 4 çorba kaşığı yağı ve sütü küçük bir tencereye koyup ateşe oturtunuz ![]() ![]() Un, tuz, safran, hindistancevizi ve tarçını birlikte büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha koyup 10 dakika, hamur yapışıyorsa tezgahı yeniden unlayarak yoğurunuz ![]() ![]() Büyük bir kaseyi çalkalayıp hafifçe yağlayınız ![]() ![]() Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha çıkarıp 8 dakika daha yoğurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip ısıtınız ![]() Keki fırına sürüp 15 dakika pişirdikten sonra, fırının ısısını (190 C) düşürerek 25-30 dakika daha pişiriniz ![]() Kabı fırından alıp keki çıkararak tersinden parmakla tıkırdatınız ![]() ![]() ![]() Kekinizi tel ızgara üstünde soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|