Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, tarifi, örgü

Örgü Çörek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Örgü Çörek Tarifi



Örgü Çörek Tarifi

2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
6 su bardağı un
1 paket yaş maya (40 gr)
1 çorba Kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
tuz, çörekotu ve haşhaş tohumu

İçi için;
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
1 çorba kaşığı acika (çemenzar) baharatı veya birer çay kaşığı kimyon, karabiber, yenibahar, pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 /2 su bardağı sıvı yağ

Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine mayalı sütü, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım Hamur kabının ağzını örterek ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım Bu arada çöreğin iç harcını hazırlayalım Bir kabın içine domates salçasını, biber salçasını, iri dövülmüş cevizi, acika (çemenzar) baharatını ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırarak beze yapalım Bezelerden ikisini ayrı ayrı unlanmış bir zeminde 03 mm kalınlığında açalım Açılan her iki yufkanın üzerine salçalı harcı düzgünce sürelim Her iki hamuru da rulo yaparak saralım Hamur rulolarını yan yana getirip birbirine dolayarak margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim Diğer iki hamuru da aynı şekilde hazırlayalım Hamurların ikinci kez mayalanması için, oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serperek, önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Örgü Çörek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Örgü Çörek Tarifi



Örgü Çörek Tarifi

500 gr elenmiş un
20 gr maya
200 gr süt
100 gr yağ
4 adet sarı yumurta
50 gr pudra şekeri
1 silme çay kaşığı tuz

Sütü hafif ılıtıp çukur bir kaba dörtte birini koyup içine mayayı ve bir çay kaşığı pudra şekeri ilâve ederek maya ezilinceye kadar karıştırıp unun dörtte birini ilâve ederek karıştırarak yumuşak bir hamur yapınız Üzerine biraz un serpip ağzını kapatarak 20 dakika mayalandırınız Sonra teker teker içine yumurta sarılarını ve yağı ilâve ederek karıştırıp iki dakika kadar çırpıp kalan unu, tuzu, şekeri ve sütü ilâve edip 3-4 dakika çırparak bir hamur yapınız ve ağzını kapatarak ılık bir yerde 45 dakika mayalanmaya bırakınız Sonra hamurun uçlarını ortasına toplayıp hafifçe bastırın ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakınız Sonra bir hamur masasına hafif un serpip hamuru çıkarıp 3 müsavi parçaya kesiniz 25 kuruş kalınlığında hamurları küçük birer sopa gibi yuvarlayıp hamurların başlarını bir araya getirerek saç örer gibi örünüz ve bir yağlı kâğıt üzerine koyarak bir fırın tepsisine koyunuz Üzerini kurumaması için hafif yağlayıp 25 -30 dakika daha mayalanmaya bırakınız Sonra üzerini fırça ile yumurtalayıp 200 derece ortadan hızlı fırında 30 -35 dakika pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.