Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, etli, konyanın, tarifi

Konyanın Etli Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konyanın Etli Ekmek Tarifi



Malzeme:

2 adet soğan
2 Adet domates
2 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
250 gr kuşbaşı dana eti
Yarım ekmek hamuru
Tuz
Karabiber
yapilisi:

Soğan, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın Maydanozu ince ince kıyın Doğranmış malzemeleri et ile karıştırıp, tuz ve karabiber ekleyin Ekmek hamurunu pide şeklinde açın Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın 180 derece fırında 20 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Konyanın Etli Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konyanın Etli Ekmek Tarifi



Konyanın Etli Ekmek Tarifi

Konya'da bundan 60-70 yıl önce çarşıda katıkçı dükkanları ile tek tük aşçı dükkanı ve lokanta ile bol miktarda kebapçı dükkanı bulunuyor idi Bu kebapçı dükkanları genellikle bugün Kebapçılar içi denilen yerde toplanmışlardı Çarşı esnafı; lokanta yemeklerinden ziyade kebapçı dükkanlarında speciallerle karın doyururdu Çünkü lokantalardaki sulu yemeklerin en iyilerini evlerinde yiyebilirlerdi
Etli ekmek, kuşbaşı köfte satılan kebapçı dükkanlarında hazırlanırdı Bugün olduğu gibi hazırlanıp pişirilen yerde yenmezdi Etliekmeğin içi dükkanda hazırlanır, çıraklar tarafından muhtelif yerlerde bulunan etliekmek fırınlarında pişirilir, dükkanda bekleyen müşterilere sunulurdu Bu etliekmek fırınlarından bazıları Mahkeme Hamamı, Kayıklı Kahve ve Kunduracılar içinde bulunuyorlardı
Lokantalarda hazırlanan etliekmek içleri ise; kasaplardan gövde olarak gelen koyun etleri kalfalar tarafından parçalanırdı Buna o günün deyimiyle et bozmak denilirdi Her kebapçı dükkanının iş kapasitesine göre 10 ile 30 gövde arasında et gelebilirdi Etler tezgahlar üzerine yatırılır, parçalama bıçaklarıyla ayrılır; kuşbaşılıklar, köftelikler ayrı bir tarafa konulur, etlerin sinirleri ayrılır ve etliekmek için ayrılan parçalar yarım metre boyundaki bir çift bıçakla kıyılırdı
Sebzeler de aynı şekilde doğranarak kıyılmış ete karıştırılırdı Et hiç bir zaman makine ile çekilmezdi Köfte etlerinde bile bıçak kullanılırdı Bunun için hazırlanan bu içlere bıçakarası denilmiştir Normal etliekmeklerde 60 gr kıyma, 100 gr sebze (soğan, domates, biber) kullanılır Bol etli isteyenlere ise 120 gr et, 100 gr sebze kullanılır Onun için bu tip etliekmekler için bol deyimi kullanılırdı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.