![]() |
Konyanın Etli Ekmek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konyanın Etli Ekmek TarifiMalzeme: 2 adet soğan 2 Adet domates 2 adet sivri biber Yarım demet maydanoz 250 gr ![]() Yarım ekmek hamuru Tuz Karabiber yapilisi: Soğan, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konyanın Etli Ekmek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konyanın Etli Ekmek TarifiKonyanın Etli Ekmek Tarifi Konya'da bundan 60-70 yıl önce çarşıda katıkçı dükkanları ile tek tük aşçı dükkanı ve lokanta ile bol miktarda kebapçı dükkanı bulunuyor idi ![]() ![]() ![]() ![]() Etli ekmek, kuşbaşı köfte satılan kebapçı dükkanlarında hazırlanırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Lokantalarda hazırlanan etliekmek içleri ise; kasaplardan gövde olarak gelen koyun etleri kalfalar tarafından parçalanırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeler de aynı şekilde doğranarak kıyılmış ete karıştırılırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|