Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, körili, milföy, sebzeli

Körili Sebzeli Milföy Böreği

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Sebzeli Milföy Böreği



Körili Sebzeli Milföy Böreği

Malzemeler

4 adet milföy hamuru

2 adet orta boy havuç

2 adet orta boy kabak

1 adet iri boy soğan

1 çay bardağı konserve bezelye

Yarım demet maydanoz

4 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı karabiber

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı çörekotu

Yapılışı

TENCEREYE sıvıyağı koyup hafif kızdırın Soğanları piyazlık doğrayıp, tencerede hafif pembeleştirin Soyulmuş havuç ve kabakları uzunlamasına dörde kesip, ince doğrayın ve tencerede sırasıyla kavurun Bezelye ilave edin Sebzeler yumuşayıp piştikten sonra tuz, köri ve karabiber ilave edin Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın Maydanozu ince kıyıp, tencereye katın Bu arada milföyleri elinizle açtırıp, içine hazırladığınız körili

sebzeden koyun Hamur uçlarını içe doğru birleştirerek kapatın Yağlanmış tepsiye ters çevirerek koyun Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin Soyulmuş dilim domates ve maydanoz yaprakları ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.