![]() |
Zeytinli Peynirli Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Peynirli Kek TarifiZeytinli Peynirli Kek Tarifi 5 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) 125 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan ayçiçek yağı 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin (file yani doğranmış zeytin kullanacaksanız, Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan kullanın) 200 gr rendelenmiş beyaz peynir 1/2 adet kırmızı dolmalık biber (uzun salçalık ya da tarhana biberi de denir) 1 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 yemek kaşığı kuru fesleğen Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın ![]() ![]() Kabartma tozu ve unu katıp mikserle 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin ![]() ![]() Yarısını aldığınız biberi tavla zarı gibi küp küp doğrayıp, dereotunu incecik dilimleyin ![]() ![]() File zeytin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin ![]() ![]() Hazırladığınız hamuru 25-28 santim çapındaki yuvarlak kek kalıbına ya da 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın ![]() Keki, 5 dakika önceden ısıtıp 1 75 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında, iyice kızarıncaya kadar, 35-40 dakika pişirip çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|