Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
babata, haşhaşli, keki, tarifi

Haşhaşli Babata Keki Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşli Babata Keki Tarifi



HAŞHAŞLI BABATA KEKİ Tarifi

4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1/2 su bardağı tahin
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
3 yemek kaşığı toz haşhaş

Unları, tarçını, kabartma tozu ve haşhaşı derin bir kapta karıştırın
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları başka bir derin kaba kırın Tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın Tahin, süt ve sıvıyağı ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin
Unlu karışımı azar azar ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın
Diğer taraftan, dikdörtgen ya da kare bir borcamı ya da büyük bir kek kalıbını 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın
Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın Keki, 175 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında en az 55-60 dakika pişirin Çıkarın ve soğuyunca dilimleyip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.