Kıyılmış Rostolu Makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıyılmış Rostolu Makarna TarifiKıyılmış Rostolu Makarna Tarifi 1/2 kg ince makarna 12 bardak su 2 çorba kaşığı tuz Rostosu: 250 gr sığır eti 2 soğan (büyük) 3 çorba kaşığı margarin 3 domates (büyük) 3 bardak etsuyu ya da su 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz üstüne: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı gravyer (rendesi) Bir tencereye ölçülere göre margarin konularak kızdırılır ve bu yağa kemiksiz sığır eti konularak 15 dakika iyice kızartılır Sonra içersine küçük doğranmış soğanlar katılır ve karıştırılmak suretiyle kavrulur Soğanlar esmerle-şince üzerine, kabuk ve çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesler (yoksa salçası), sıcak su veya et suyu, karabiber ve tuz ilâve edilerek kapağı kapatılır, 3 saat pişirilir tencere ateşten indirilir, et küçük parçalar halinde doğranır ve et makinesinde çekilir, yeniden aynı kuŞaneye konularak salçasıyle karıştırılarak bir tarafa bırakılır Sonra, başka bir tencereye su konulur, üzerine tuz serpilerek kaynatılır Su iyice kaynayınca içine ince makarna atılarak 15 dakika haşlanır, makarnalar iyice süzülür Bir tencereye tereyağ konulup eritilir ve makarnalar bu tencereye alınarak tencerenin kapağı kapatılır ve sallamak suretiyle makarnalar yağda sote edilir sonra da bunlara kıymalı salça katılır, iyice karıştırılır ve tabağa alınarak yanında rendelenmiş gravyer peyniri olduğu halde servis yapılır
|
|
|
|