![]() |
Laz Böreği Tarifi ( Rize ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Laz Böreği Tarifi ( Rize )Laz Böreği Tarifi ( Rize ) Rize Valiliği Malzemeler: 5 yumurta 7 su bardağı süt 5 kaşık tereyağı 1,5 su bardağı şeker 1,5 kahve fincanı nişasta 1,5 kahve fincanı pirinç unu Alabildiği kadar buğday unu Tuz ![]() Yapılışı: Bir kase su, iki kaşık tereyağı, bir yumurta sarısı, az tuz, bir iki damla zeytinyağı ve alabildiğince un katılarak yoğrulur ve ondört parçaya bölünür ![]() ![]() Yapraklar arasına konacak muhallebinin yapılışı: Süt ve şeker kaynatildıktan sonra az tuz konur, ayrı bir kapta pirinç unu veya nişasta, dört yumurta sarısı, bir bardak soğuk su ile iyice çırpılır, kaynayan süte karıştırılarak ilave edilir ![]() ![]() Yedi hamur tek tek açılır ve her bir yaprağına tereyağı sürülerek tepsiye dizilir, üzerine önceden hazırlanmış olan muhallebi soğuk olarak dökülür ![]() ![]() ![]() Bir buçuk bardak şeker, bir bardak su ile hazırlanan ilik şurup, fırından çıkan böreğin üzerine dökülür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|