![]() |
Haluj Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haluj TarifiHaluj Tarifi ( Düzce ) Hamur malzemeleri: 1 kg ![]() 2 adet yumurta 2 su bardağı süt tuz Haşlama Suyu İçin: Bir yemek kaşığı sıvı yağ 150 gr ![]() Mantı içi: 300 gr ![]() Açıbra otu Hazırlanışı: Hamur malzemesi karıştırılarak yoğurup, üzerine nemli bez örterek yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz ![]() Dinlendirilen hamurlardan orta boy bezeler yaptıktan sonra, her bezeyi oklava ile tek tek açıyoruz ![]() ![]() Hamurların içine, önceden hazırlanan mantı içini koyduktan sonra, hızla ve sıkıca kapatıp, içinde tuz, ve biraz da sıvı yağ bulunan kaynamış suya attığımız mantıları yaklaşık 15 dakika kadar pişmesini bekliyoruz ![]() ![]() Mantı içi, temin edilebilen malzemeye göre de değişiklik gösterebiliyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Haluj Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haluj TarifiHaluj Tarifi Hamur malzemeleri 750 gr un 1,5 tatlı kaşığı tuz ılık su İç malzemeleri 1 baş kuru soğan yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı pulbiber 1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş Sos malzemeleri 3 yemek kaşığı tereyağı 3 tatlı kaşığı pulbiber yoğurt ![]() Hazırlanması 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|