Kıymalı Saray Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Saray Böreği TarifiMalzemeler 200 Gr yağsız kıyma 2 Adet soğan 1 Çay kaşığı karabiber Yeteri kadar tuz 10 Milföy hamuru 1 Çorba kaşığı margarin 1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için) Hazırlanışı Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyun Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dakika pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtün Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişirin Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakın Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyun Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatın Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürün Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla dizin Orta ısılı fırında kızarana dek pişirin ve sıcak servis yapın |
Kıymalı Saray Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Saray Böreği Tarifi6 yufka 3 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ İçi için: 300 gram kıyma 4 soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker Karabiber, tuz Yarımay şeklinde doğranmış soğanları, üzerini örtecek kadar su koyup 5 dakika tavada pişirin Suyu çekince yağı ve kıymayı ekleyip 10 dakika kavurun Tuz, şeker ve karabiberi ilave edip ocaktan alın Bir fırın tepsisini yağlayıp yufkaları 2şer 2şer dizin Yumurtalı sıvı karışımı hazırlayıp yufkaların üzerine sürünve kıymalı harcı bölüştürün Bu şekilde malzemeyi tepsiye dizin Enüstteki yufkaların üzerine kalan yumurtalı karışımı sürün ve 200 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın Çıkınca sıcak kendilimleyin |
Kıymalı Saray Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Saray Böreği TarifiKıymalı Saray Böreği Tarifi Tencerede 10 dakika, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika Yufka (3 adet), Kıyma (300 gram), Kuru soğan (1 adet), Kuşüzümü (2 çorba kaşığı), Çam fıstığı (1 çorba kaşığı), Maydanoz (1 tutam), Süt (1 su bardağı), Soda (1 şişe), Yumurta (2 adet), Tarçın (yarım kabuk), Sıvıyağ ya da margarin (1 çay bardağı sıvıyağ ya da 2 çorba kaşığı margarin) Tuz, Karabiber Püf Noktası Böreğin yapımında, kabarması için kremanın içine bir şişe soda ya da 1 çay kaşığı karbonat atabilirsiniz öreğinizin iç malzemesi için kıyma yerine peynir veya mantar ile birlikte ıspanak, kabak türü sebzelerle hazırlayarak, değişik börekler yapabilirsiniz layabilirsiniz Adım Adım Pişirme 1-1 baş soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar kavrulurken 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve soğanlarla birlikte karıştırın Krema hazırlığı: Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt, 1 şişe soda, 1 adet yumurtayı kaba ekleyin ve karıştırın Karıştırırken 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve karıştırmaya devam edin 2- 3 adet yufkayı açın ve kapta hazırladığınız kremayı bir fırça ile yufkaların üzerine sürün Tencerede hazırladığınız ve soğuttuğunuz kıymalı malzemeyi yufkaya yayın 3- Kıyma yayma işleminden sonra yufkalarınızı sarın Sardıktan sonra yufkayı yuvarlayın ve spiral şeklinde içe doğru kıvırın 4- Fırın tepsisini fırça ile yağlayın ve sardığınız yufkaları fırın tepsisine yerleştirin Kalan kremanın içine 1 adet daha yumurta kırın ve karıştırın Fırın tepsisine dizdiğiniz yufkaların üzerine fırça ile kremayı sürün 5- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin Piştikten sonra börekleri biraz dinlendirin ve keserek ılık olarak servis yapın |
|