![]() |
Piruhi Mantısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piruhi Mantısı TarifiPiruhi Mantısı Tarifi Patates, kıyma ya da peynirli harçla hazırlanan piruhi mantısı; yapıldığı yörelere göre değişik isimler alıyor: haluj, perohi gibi ![]() Malzemeler, Hamuru için, 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz Harcı için, 3 adet patates Damak tadınıza göre tuz, karabiber Sosu için, 4 yemek kaşığı tereyağı Pişirmek için, 2 litre su 2 yemek kaşığı zeytinyağı Süslemek için, 5 dal taze soğan ![]() Hazırlanışı, Harcını hazırlamak için patatesleri bol suda haşlayıp süzün ![]() Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ![]() Patates, tuz, karabiberi karıştırıp püre haline getirin ![]() Soğuması için bekletin ![]() Hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun ![]() Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölün ![]() Bezelerin üzerini nemli bir bezle kapatıp 15 dakika dinlendirin ![]() Her bir bezeyi merdane yardımıyla incecik açın ![]() Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın ![]() Her bir yuvarlağın ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harç koyun ![]() İstediğiniz şekilde kıvırıp mantıları kapatın ![]() Mantıları 15 dakika bekletin ![]() Pişirmek için tencereye su ve zeytinyağını alıp kaynamaya bırakın ![]() Kaynayan suya mantıları ekleyip 10 dakika haşlayın ![]() Haşlanan mantıları delikli kepçe yardımıyla sudan çıkarın ![]() Mantıları servis tabağına alın ![]() Üzerine eritilmiş tereyağı dökün ![]() İncecik doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|