Kandilli Mantı Tarifi ( Tekirdağ ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kandilli Mantı Tarifi ( Tekirdağ )Kandilli Mantı Tarifi ( Tekirdağ ) Malzemeler (6 kişilik) 1/2 kg un 1 adet tavuk 1 su bardağı pirinç ½ kg tavuk ciğeri 2 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 bardak su Tavuk ciğeri küçük parçalar şeklinde doğranır ve tencerede kavrulur Üzerine pirinç ilave edilir ve bir süre pişirilir Ateşten indirilen karışımın içine tuz, karabiber ilave edilir ve bir süre bekletilir Diğer tarafta tavuk közlenir, yıkanır ve parçalanır Parça etler, küçük küçük doğranmış soğanlar ile ayrı bir kapta kavrulur ve bekletilir Ayrı bir tencerede un, yumurta ile biraz su ilave edilerek çırpılır Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir Hamur küçük parçalara ayrılıp yufka şeklinde oklava ile açılır ve bunlar mantı şeklinde kare haline getirilir Her karenin içine tavuk ciğerli karışım katılır ve parça hamurlar kapatılır Elde edilen hamur tepsiye dizilir ve fırına verilir Üzeri kızarana kadar pişirilen hamur fırından çıkarılır ve üzerine tavuk ve soğan karışımı serilir Bu karışımın suyu hamurun içine işleyinceye kadar beklenir ve sonra servis yapılır |
Kandilli Mantı Tarifi ( Tekirdağ ) |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kandilli Mantı Tarifi ( Tekirdağ )çok teşekkürler googul da ararken çıktı :)) |
|