![]() |
Mendil Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mendil Böreği TarifiMendiL Böreği Tarifi Malzemeler: 2 adet yufka 3 çorba kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış) Çörekotu Susam Yapılışı: Yufkayı yayın yoğurt, yağ ve yumurtayı çırpıp üzerine sürün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mendil Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mendil Böreği TarifiMendil Börek Tarifi Malzemeler 3 yufka 1,5 çay bardağı maden suyu 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta (akı ve sarısı ayrılır) 2-3 milföy hamuru İçi için; 100 gr ![]() 1 demet maydanoz Yufkanın aralarına ve üzerine fırça yardımıyla maden suyu ve sıvı yağ sürerek üst üste serelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Börekleri pişer pişmez fırından almazsanız, kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler ![]() |
![]() |
![]() |
|