Sarma Börek Tarifi ( Hazır Yufkadan ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Börek Tarifi ( Hazır Yufkadan )Sarma Börek Tarifi ( Hazır Yufkadan ) 4 adet yufka 200 gram beyaz peynir yarım demet maydanoz 2 su bardağı ayçiçeği yağı 1 yumurta Yufkaları katlayarâk üçgen şeklinde kesiniz Diğer tarafta peyniri rendeleyiniz veya çatalla ezip, üzerine kıyılmış maydanoz, yumurta akı ilâvesiyle börek içi hazırlayınız Yufkaların bir kenarına iç koyarak sarıp, kızarırken açılmaması için, ucunu yumurta sarısı ile yapıştırınız Tavada iyice kızdırdığınız ayçiçeği yağı içerisine atarak kızartınız Arzu edilirse çarptığınız yumurtaya bulayarak, daha sonra kızartınız |
Sarma Börek Tarifi ( Hazır Yufkadan ) |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Börek Tarifi ( Hazır Yufkadan )3 adet hazır yufka 3 adot yumurta 1 su bardağı yoğurt 125 gr katıyağ 3-4 dilim beyazpeynir Yeterince tuz ve maydanoz Yumurtaları geniş bir kaseye kırıp, içine erimiş katıyağ, peynir ve ince kıyılmış maydanoz koyup, çırpınız Yufkayı masaya yayıp üzerine bir kepçe hazırladığınız içden Koyunuz İçi yayıp üzerine ikinci yufkayı örtünüz Üzerine tekrar bir kepçe iç koyup, yayınız Üzerine üçüncü yufkayı koyup, kalan içi üstüne yayınız Sonra hepsini birden bir kenardan başlayarak rulo yapar gibi sarmaya başlayınız Sarma işi bitince, itina ile tepsiye koyup, buzdolabına yerleştiriniz Sardığınız yufka 3-4 saat buzdolabında bütünleşmesi için beklemelidir Bütünleşen sarmayı, buzdolabından çıkarıp, keskin bir bıçakla 3-4 santim eninde dilimlere kesiniz Her dilimi yağlanmış bir fırın tepsisine yatırarak diziniz Orta hararetli fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz Sıcak sıcak ikram ediniz Not: Böreği istediğiniz içle yapabilirsiniz Yufkanız ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur |
|