Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mardin, sembusek, tarifi

Sembusek- Mardin Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sembusek- Mardin Tarifi



Sembusek- Mardin Tarifi

Mardin'de genelde iki çeşit sembusek yapılmaktadır Bunlardan birisi evde yapılır, biriside fırınlarda pişirilir

Malzemeler

Un,
tuz,
kıyma,
soğan,
maydanoz,
yeşil biber,
karabiber,
yumurta,
maya

Yapılışı-Hazırlanışı

a) Sac üzerinde pişirilen :

1 kg kıymaya yaklaşık olarak 750 gram soğan çok ufak doğranır ve pembeleşinceye kadar sıvı yağda pişirilir, daha sonra buna kıyma eklenerek pişirilmeye devam edilir Pişince tuz, kara biber ve maydanoz katılır soğumaya terk edilir Bu arada tuz katılmış un iyice yoğrulur ve lahmacun büyüklüğünde ince açılarak yarısına pişmiş kıymadan konur Bu hamurun diğer yarısı yarım ay olacak şekilde katlanır, açık olan kısmı tabak yardımı ile yapıştırılır (Açık kısmın üstünde tekerlek gibi döndürülen tabak yapışmasını sağlamaktadır) Hazırladığımız bu böreği saç veya teflon tavalarda pişirip servise sunabiliriz

b) Fırında pişirilen:

Bunun içinde aynı şekilde hamur hazırlanır (maya eklenir), hamurun mayalanması beklenir, hamura az sıvı yağ karıştırılır İç için ise; ince doğranan, soğan, yeşil biber, maydanoz, kara biber, tuz ve kıyma çiğ olarak karıştırılır (İsteye bağlı olarak içe biber salçası, isot da katılabilir) Hamur lahmacun gibi açılır yarısına hazırlanan iç konarak boş kalan kısım yarım ay oluşturacak şekilde katlanır ve yine tabak yardımı ile açık kısımlar kapatılır Bu arada yumurta kırılarak beyazı atılır ve sarısı çırpılır hazırlanan bu böreklere sürülerek fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Sembusek- Mardin Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sembusek- Mardin Tarifi



Sembusek Tarifi (Mardin)

malzemeler

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un

İçi için:

250 gr koyun kıyması
1 adet iri kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapımı

Unun ortası havuz gibi açılır Ortasına un ve serte yakın kıvam elde edene kadar azar azar su eklenerek yoğrulur Hamur yarım saat dinlendirilir Bu arada iç malzeme hazırlanır Soğan çok ince kıyılır ve tuzla ovulur Üzerine kıyma, rendelenmiş domates, tuz, yağ ve karabiber eklenir Kıvamı cıvık bir harç hazırlanır Dinlenenen hamurdan cevizdan biraz büyük parçalar alınır Merdaneyle tatlı tabağı kadar açılır Yarısına yeteri kadar iç konur, kenarı tabağın kenarıyla kesilir Börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.