![]() |
Sembusek- Mardin Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sembusek- Mardin TarifiSembusek- Mardin Tarifi Mardin'de genelde iki çeşit sembusek yapılmaktadır ![]() ![]() Malzemeler Un, tuz, kıyma, soğan, maydanoz, yeşil biber, karabiber, yumurta, maya Yapılışı-Hazırlanışı a) Sac üzerinde pişirilen : 1 kg kıymaya yaklaşık olarak 750 gram soğan çok ufak doğranır ve pembeleşinceye kadar sıvı yağda pişirilir, daha sonra buna kıyma eklenerek pişirilmeye devam edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b) Fırında pişirilen: Bunun içinde aynı şekilde hamur hazırlanır (maya eklenir), hamurun mayalanması beklenir, hamura az sıvı yağ karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sembusek- Mardin Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sembusek- Mardin TarifiSembusek Tarifi (Mardin) malzemeler 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar un İçi için: 250 gr koyun kıyması 1 adet iri kuru soğan 1 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yapımı Unun ortası havuz gibi açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|