Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buhar, mantısı, tarifi

Buhar Mantısı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buhar Mantısı Tarifi



Buhar Mantısı Tarifi

Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg un
Su
Tuz
İç malzeme:
750 gr koyun eti
750 gr soğan
1 havuç
1 patates
1 demet maydanoz
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

Yapılışı:
Un, su, tuz ile sert bir hamur yapılır İç malzeme tavada et, doğranan soğan, patates, havuç pişirilir İnce bir şekilde kıyılan maydanoz, baharatlar ve tuz ilave edilir Malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir Hamur dört parçaya ayrılır İnce bir şekilde açılır Tabak büyüklüğünde parçalar kesilir, iç harçtan konulur Kenarları üst üstegelecek şekilde kapatılır ve büzdürülür Sonra buhar tenceresine alınarak suyun buharında pişirilir Sarımsaklı yoğurtla servisi yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.