Mısır Ekmeğinde Kalpler |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Ekmeğinde KalplerMısır ekmeğinde kalpler Malzemeler: 3 çorba kaşığı dolusu mısır unu, 1 çorba kaşığı dolusu un, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 paket labne peyniri, 2 çorba kaşığı dolusu, süzme yoğurt, 1er çorba kaşığı ince kıyılmış, dereotu ve maydanoz, 1 çorba kaşığı susam, 7-8 adet kiraz domates Hazırlanışı: Yumurta ve tozşekeri çırpın Üzerine sıvıyağ, süt ve tuzu katıp karıştırın Un, mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyin Kalp şeklindeki teflon kalıpları yağlayıp içlerine hamurdan dökün Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin Üzeri için labne peyniri ve yoğurdu karıştırın Dereotu ve maydanozları da ekleyip karıştırın Ekmekleri servis tabağına yerleştirin Üzerlerine labneli karışımdan bir çorba kaşığı kadar koyun Diğer taraftan susamları yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun Soğuduktan sonra ekmeklerin üstüne serpin Kiraz domateslerle süsleyip servis yapın |
|