Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
siirt, tarifi, zerfet

Zerfet Tarifi ( Siirt )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zerfet Tarifi ( Siirt )



Zerfet Tarifi ( Siirt )

Malzemeler:
Un
Yağ
Maya
Şeker
Sarmısaklı yoğurt

Yapılışı:
Un leğenlerde yoğrulduktan sonra açılarak yuvarlak bir şekil verilir, şekil verildikten sonra, altına büyük taş yerleştirilmiş ve üzerine daha önceden ateş yakılarak hamuru pişirecek derecede ısıtılmış locına konurBunun üstüne sac konur ve sacın üzerine de tekrar ateş yakılır ve pişirmeye bırakılır Iyice piştikten sonra sacın altından çıkarılan bafkonun, üst kapağı açılır Içi iyice eşilir ve ayranla sıvanır Daha sonra içinden çıkarılan ekmek parçaları ufalanarak tekrar içine doldurulur Etrafına ayran, üzerine de kızartılmış tereyağ dökülür Ve yemeye hazır hale gelir Önceleri elle (baş parmak, işaret parmağı ve orta parmakla) yenirken şimdi kaşıkla yenmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.