![]() |
Elmalı Strüdel Tarifi ( Viyana ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Strüdel Tarifi ( Viyana )Elmalı Strüdel Tarifi ( Viyana ) Hamur: 300 gr (2 ![]() 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 su bardağı ılık su 2 çorba kaşığı erimiş tereyağı Harcı: 1,5 kg ekşi elma (soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve ince dilimlenmiş) 120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1 tatlı kaşığı toz tarçın 90 gr (3/4 su bardağı) kuru üzüm 90 gr (3/4 su bardağı) badem yada ceviz (kıyılmış) 1 limon kabuğu rendesi 120 gr (1/2 su bardağı) erimiş tereyağı 60 gr (1/2 su bardağı) galeta unu ![]() Unu ve tuzu büyük ve derince bir kaba eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada harcı hazırlayınız ![]() ![]() Masaya büyük ve temiz bir bez yayarak üstüne un serpiniz ![]() Hamuru bunun üstüne yerleştirip unlanmış bir merdaneyle elden geldiğince ince açınız ![]() Elinizin tersiyle hamuru kaldırıp geriniz; dikkatlice, kâğıt inceliğine gelinceye kadar yaymız (birkaç küçük delik açılırsa meraklanmayınız) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmalı karışımı, hamurun size yakın kenarının 8 sm içinden başlayıp, her iki uçtan 5 sm boşluk kalacak biçimde kaşıkla dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Apfelştrudeli, keskin bir bıçakla fırın tepsilerine sığacak biçimde parçalara kesiniz ![]() ![]() Daha önce ısıtmış olduğunuz fırının ortasında 10 dakika pişirdikten sonra, fırının sıcaklığını 200°C'a getiriniz ve 20 dakika daha, apfelştrudel gevrek ve altın sarısı bir hal alıncaya kadar pişiriniz ![]() Not: Hamur çok ince açılacağı için, iyice yoğrulmalıdır yoksa kalın olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|