![]() |
Hatçana Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hatçana Böreği TarifiHatçana Böreği Tarifi MALZEME LİSTESİ Hamur için; 4 su bardağı un Yaklaşık 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı un İç harcı için; 500 gr orta yağlı beyaz peynir 2 adet orta boy kuru soğan 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı kırmızı pul biber Kızartmak için; 2 su bardağı zeytinyağı YAPILIŞI Derin bir kabın içine un ve tuzu koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() İç malzemesi için; soğanları çok ince yemeklik doğrayıp derin bir kabın içine aktarın ![]() ![]() Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar-bezeler koparıp hafif unlu tezgahta açabildiğiniz kadar ince yufkalar açın ![]() ![]() Kare yufkayı dörde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|