Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna TarifiSicilya Usulü Yoğurtlu Makarna Tarifi 500 gr ince düz makarna 50 gr tereyağı 50 gr parmesan peyniri 400 gr yoğurt 200 gr haşlanmış bezelye 3 adet küçük kabak 3 adet küçük havuç 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Küçük doğranmış sebzeleri, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın Yoğurdu bir tel yardımıyla çırpıp, sos kıvamına getirin Çok ince kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini ve haşlanmış sebzeleri yoğurda ekleyip karıştırın 10-12 dakika süreyle haşladığınız makarnaları, eritilmiş tereyağı ile harmanlayın ve servis tabaklarına alın Üzerine hazırladığınız sebzeleri ve yoğurt sosu ekleyip, kıyılmış maydanozla süsleyin |
|