Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabartma, tarifi

Kabartma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabartma Tarifi



Kabartma Tarifi

MALZEMELER:
4 su bardağı un
2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt ya da süt
1 kg yoğurt
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
4-5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Un, bir su bardağı yoğurt ya da süt, yumurta, tuz ve yeterince su katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir İki bezeye ayrılan hamur, 10-15 dakika dinlendirilip 70-75 cm çapında yufkalar açılır, 5 cm boyutlarında kare parçalar halinde kesilir ve kızgın yağda kızartılır Kızarıp kabaran parçalar kevgirle uygun bir kaba alınır, üzerine kaynar su dökülerek ağzı kapalı olarak 1-2 dakika bekletilir, sonra suyu süzülür Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Yoğurdun üzerine de tereyağında kavrulup az sulandırılmış salça gezdirilir Servis yapılırken kabartlamanın üstüne karabiber, kuru nane ve kırmızı pul biber serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.